A hét kérdése

Mettől meddig tart a tavaszi gombatermesztési szezon?


Március 15-től június 15-ig.

Útvonaltervezés

Honnan érkezik hozzánk?

Tejfölös laskagomba pörkölt

Hozzávalók 4 főre

  • 1 kg laskagomba, apróra vágva
  • 2 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
  • só, bors
  • 1 pohár tejföl (2 dl)
  • 1 evőkanál liszt
  • étolaj
  • dusnoki őrölt paprika

 

  1. Vöröshagymát kb. 3 evőkanál étolajban üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a laskagombát. Ezt követően fedő alatt addig pároljuk, míg a laskagomba leve nagyrészt elpárolog, (picit odakapatjuk), kevés vízzel pótolhatjuk a levet majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A főzési idő kb. 30 perc.
  2. Ha eddig megvagyunk kevés őrölt paprikát adunk hozzá, majd összefőzzük a habarással. Szükség szerint még fűszerekkel ízesítjük.

Kenyérrel, vagy galuskával tálaljuk.

(Habarás: 1 pohár tejfölt, 2 teáskanál liszttel csomómentesre keverünk)

Jó étvágyat!

Módosítás: (2012. március 26. hétfő, 14:37)

 
Keresés
Termékeink

Ízesített gombaszeletek

Ízesített gombaszeletek ecetes lében. Ez a termékünk elsősorban ínyenceknek készült. Hagymás, zöldséges, csípős ízesítéssel készítjük.

Bővebben

Szárított laskagomba

Az év folyamán keletkező túltermelést, kockázott, szárított laskagombával vezetjük le. A keletkezett többletmennyiséget szárítóüzemben szárítjuk le és ezt követően csomagoljuk. Vevőink szeretik, mert könnyen tárolható, bármikor felhasználható.

 

Bővebben

Friss laskagomba

A Kft telephelyén 1996 óta termesztünk friss laskagombát a termesztőházakban. Ezek egykori fejőházak, melyeket a laskagomba termesztésére alakítottunk át.

A frissen szedett laskagombát a vevő kívánsága szerinti csomagolásban értékesítjük, 0, +2 Celsius fokon hűtve.

Termesztéstechnológiánk, félintenzív technológia.

 

Bővebben

Laskagomba alapanyag

Laskagomba alapanyagot 1980 óta állítunk elő. A jelenlegi technológiával készített alapanyagot 2004 óta gyártjuk. Lényege a nedves hőkezelésen alapuló mikrobaktériumos technológia, ami nagy biztonságot nyújt a becsírázott alapanyagnak.

Az alapanyagot 20 kilogrammos perforált zsákokban forgalmazzuk. A tömbösítés folyamatban van.

Saját részre évi 750 tonnát gyártunk, és ugyanennyit tudunk a vevőinknek is szállítani, úgy belföldre, mint külföldre is a vevőink megelégedésére.

 

 

Bővebben

Szaporítóanyag (gombacsíra)

2008- an megépített laboratóriumunkban teljesen steril körülmények között állítunk elő, elsősorban saját, másodsorban termelők részére laskagomba csírát. Általában saját előállítású fajtákból. Itt megtalálható az inkább hűvösebbet szerető fajtáktól a hőtűrő fajtákig, a különböző kalapformákig, különböző színűig terjedő fajták.

Gombacsírát főzött, stilizált búzaszemekből, 4,25 literes üvegekbe készítjük és így forgalmazzuk.


Bővebben